Pharmacoepidemiology – Invitasjon til å publisere i nytt temanummer i Norsk Epidemiologi

Kjære kollega

Tidsskriftet Norsk Epidemiologi, som utgis av Norsk forening for epidemiologi (NOFE), planlegger et temanummer om Pharmacoepidemiology, hvor vi er gjesteredaktører. I den forbindelse inviterer vi forskere og forskningsmiljøer som studerer legemiddelbruk og effekter/bivirkninger av legemiddelbruk i befolkningen til å sende inn bidrag. Det er nå 12 år siden Norsk Epidemiologi laget forrige nummer med dette temaet. Temanummeret vi planlegger nå, vil være en oppfølger av dette. Vi håper at du eller noen i ditt fagmiljø har lyst til å bidra slik at dette nummeret blir relevant og interessant for andre forskere, helsetjenesten, helsepolitikere og befolkningen generelt. Et formål er også å gjøre faget kjent og bidra til samarbeid mellom ulike forskningsmiljøer.

Siden Reseptregisteret ble etablert for 16 år siden og koblinger mot andre helseregistre er blitt mulig, har farmakoepidemiologisk forskning hatt en stor utvikling. Vi ønsker å gå bredt ut. Det kan være oversiktsartikler, artikler om legemiddelbruk blant barn, unge og eldre, helseøkonomi, metoder for studier av legemiddelbruk, beskrive norske helseregistre, statistiske metoder og nasjonale og internasjonale studier, risikokommunikasjon, bivirkningssignaler for å nevne noe.

Norsk Epidemiologi er et vitenskapelig tidsskrift på nivå 1 som indekseres bl.a. i Embase/Scopus og databasen SweMed+ (http://micr.kib.ki.se) som dekker medisinsk litteratur publisert i Scandinavia. Tidsskriftet er åpent tilgjengelig på internett (http://www.ntnu.no/ojs/index.php/norepid), bl.a. også via Directory of Open Access Journals og er lisensiert under en Creative Commons lisens. Det sendes også ut til alle medlemmene i NOFE. Vi minner om at artikler publisert i Norsk Epidemiologi har inngått i doktorgradsavhandlinger.

Artikler kan skrives på norsk, men det oppfordres til å bruke engelsk språk. Alle artikler skal ha engelsk sammendrag. Innsendte manuskripter blir fagfellevurdert.

Vi vil gjerne ha en tilbakemelding innen 15. september om mulige temaer dere kan tenke dere å bidra med. Utgivelse er planlagt i mars/april 2021.

Videresend gjerne denne invitasjonen til andre fagmiljøer som kan være interessert!

Vi håper på stor og positiv respons.

Vennlig hilsen

Randi Selmer, randi.selmer@fhi.no

Ingeborg Buajordet, ingebjorg.buajordet@legemiddelverket.no

Marit Waaseth, marit.waaseth@uit.no 

Helle Wallach Kildemoes, h.w.kildemoes@farmasi.uio.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s